NHH-laget Free Solo 2 stakk av med seieren i NM i økonomi 2023
Etter en nervepirrende finale var det NHH-laget Free Solo 2, bestående av de tre økonomistudentene Filip Raaen Mathisen (24), Magnus Næss Tangen-Pedersen (23) og Sigurd Dyrstad (23) som til slutt kunne heve pokalen under NM i økonomi.
Etter en nervepirrende finale var det NHH-laget Free Solo 2, bestående av de tre økonomistudentene Filip Raaen Mathisen (24), Magnus Næss Tangen-Pedersen (23) og Sigurd Dyrstad (23) som til slutt kunne heve pokalen under NM i økonomi.
– Vi meldte oss på for å ha det gøy og var klar over at konkurransen var stor, men vi har alltid hatt et håp om å vinne, konstaterer Sigurd Dyrstad.
Store (klatre)sko å fylle
Mange hadde i forkant av finalen stusset på lagnavnet «Free Solo 2», siden fjorårets NM-vinnere het Free Solo.
– Vi var klar over at fallhøyden var stor ved å ta navnet etter fjorårets vinnerlag, men vi kjente dem og ville føre NHH-seiersrekken videre, sier Filip Raaen Mathisen.
Navnet er inspirert av den prisbeløpte klatrefilmen «Free Solo».
Bursdag på finaledagen
Spenningsnivået blant NM-finalistene var høyt, men for Filip var finaledagen ekstra begivenhetsrik.
– Jeg fyller 24 år i dag og en NM-tittel er en av de kuleste presangene jeg kunne fått, sier bursdagsbarnet og den ferske norgesmesteren.
Huket tak i Nordea-sjefen
I NM-finalen løste finalelagene omfattende case for juryen. Etter konkurransen tok trioen fra Free Solo 2 tak i Nordea-landssjef og jurymedlem Randi Marjamaa for å gi henne oppsummering av deres løsning, ettersom hun ikke fikk vært til stede under fremføringen.
– Vi ville være helt sikre på at hele juryen skjønte hva vi ville frem til. Noen ganger må man være litt freidig, så vi grep muligheten og ga henne en tominutters elevator-pitch, sier Magnus Næss Tangen-Pedersen
Nå skal vinnerlaget presentere sin løsning for ledergruppen i Nordea og deres samarbeidspartnere.
– Det blir først og fremt gøy å snakke med noen som til daglig «sitter inni det». Vi håper å bidra med nye perspektiver og gleder oss til å høre deres tilbakemeldinger, tilføyer Sigurd.
NM i økonomi ga Jostein et fortrinn i arbeidslivet.
Nøkkelen er å levere effektivt
Lagkameratene bor sammen i kollektiv og kjenner hverandre godt. Det tror de gir et konkurransefortrinn.
– Når du kun har to timer til å komme med en løsning, kan du ikke gå rundt grøten. Vi var avhengige av tydelige tilbakemeldinger og effektive leveranser. Siden vi bor sammen kjenner vi hverandres styrker og svakheter, da blir det lettere å takle press og holde hodet kaldt, sier Filip.
På forhånd har økonomistudentene forberedt seg ved å løse case og lese oppgaver de tenkte ville være relevante i finalen.
– Vi prøvde å sette oss inn i hvilke spørsmål som kunne komme og hvordan vi best mulig kunne svare godt. Det føler jeg vi tjente mye på, sier Sigurd, som sier de leste strategidokumentene til selskapene som forberedte casene, for å se hva de vektlegger i sitt daglige virke.
Vil bruke premiepengene på restaurantbesøk og fond
NM-vinnerne får en premiepott på 30.000 kroner og vinnertrioen har allerede sett seg ut hva noe av premiepengene skal gå til.
– Vi vil investere i en fellesopplevelse, så noe av premien går til en kveld med god mat og gode venner i hovedstaden, gjerne på restauranten Punk Royale. Mesteparten av pengene settes nok i fond. Vi er tross alt økonomistudenter, avslutter Dyrstad.
Regn med oss for en god studietid!
Econa hjelper over 3500 økonomistudenter med å få mest mulig ut av studietiden og en god overgang til arbeidslivet. Les mer på studentsidene våre.