Jobbsøkerkurs ble øyeåpner
Et CV- og søknadskurs i regi av Econa førte til ny jobb for Camilla Briså. «Jeg skjønte hvordan jeg kunne gjøre meg mye mer relevant.»
Jeg skjønte ikke hvorfor jeg ikke fikk jobb, og mange ganger lurte jeg på om det hadde noe med alderen min å gjøre. Jeg mente jo selv at jeg var godt kvalifisert for jobbene, sier Camilla Briså.
Heldigvis oppdaget hun at Econa skulle ha et frokostseminar om LinkedIn og jobbsøking. Seminaret ble en øyeåpner.
– Jeg forsto hvordan andre formuleringer og relevant informasjon kunne gjøre meg til en langt mer relevant kandidat.
Nye verktøy
Camilla forteller at hun blant annet lærte mye om å skrive CV.
– Man bruker gjerne en del standardformuleringer, men det fungerer ikke. Du må se på hva som er relevant for akkurat den stillingen du søker på, sier hun, og fortsetter:
– Det samme gjelder selve søknaden. På seminaret lærte jeg å være mer konkret, og å bruke de samme ordene som i utlysningsteksten.
I jakten på nye utfordringer fikk Camilla i etterkant av seminaret også personlig oppfølging av Kristin Ølberg i Econa.
– Hun utfordret meg blant annet til å vise interesse for stillingen ved å ringe kontaktpersonen i annonsen. Jeg fikk gode tips om gjennomtenkte, relevante spørsmål som refererte til søknadsteksten.
Jeg er utrolig takknemlig for de gode innspillene jeg fikk av Econas veldig dyktige team.
Gode tilbakemeldinger
Econa gjennomfører stadig vekk ulike jobbsøkerkurs. Hensikten er blant annet å gjøre medlemmene mer bevisste.
– Det handler i stor grad om å finne ut hvem man er og hva man kan, og om å formulere det riktig med tanke på den jobben man søker på, forklarer rådgiver Kristin Ølberg.
Hun sier videre at mange, i likhet med Camilla, får seg en øyeåpner når de forstår hvor viktig det er å skreddersy CV-en og søknaden.
– Vi får også veldig mange gode tilbakemeldinger når det gjelder trening i å ringe potensielle arbeidsgivere. Dette er mye viktigere enn folk tror. Ifølge headhuntere vi snakker med, er det gjerne bare fem av hundre som ringer før de sender søknaden. Her kan man med andre ord skille seg kraftig ut, hvis man har noe relevant å spørre om, sier hun.
Camilla er tydelig på hva hun synes om Econas karriererådgivningstilbud:
– Jeg er utrolig takknemlig for de gode innspillene jeg fikk av Econas veldig dyktige team. Det var helt klart av stor betydning.
Les mer om Econas karrieretilbud
På jobbjakt? Her er seks tips fra Econas rådgiver
- Ta utgangspunkt i teksten i stillingsannonsen når du skriver søknaden. Bruk en del av de samme ordene.
- Ikke ta med absolutt alt i CV-en. Trekk ut det som er relevant for stillingen.
- Ikke gjenta CV-en i søknaden. I søknaden skal du først og fremst få frem dine personlige egenskaper og hvor motivert du er for jobben.
- Ring kontaktpersonen for å vise at du virkelig er interessert. Still minst ett gjennomtenkt spørsmål som ikke har et ja/nei-svar. Bruk gjerne informasjonen du får i søknadsteksten din.
- Forbered deg godt til intervju. Les deg opp på bedriften og tenk godt gjennom hvilke spørsmål du kommer til å få.
- Står du fast? Kontakt Econa for råd og veiledning.