Alt du lurer på om Econas mentorprogram
Econas mentorprogram er et populært og landsdekkende tilbud for våre medlemmer som ønsker å dele erfaringer, gi veiledning eller få støtte i sin karriereutvikling – enten som mentor eller adept. Her er en kort oversikt over hvordan programmet fungerer, og hvordan du kan bli med.
Hvem kan søke om å bli med i programmet?
For å delta som adept i mentorprogrammet må du være medlem av Econa, ha fullført en mastergrad og være i arbeid. Du bør ha jobbet fulltid i to år etter fullførte studier for å bli vurdert til programmet. Det er viktig at du er motivert til å legge innsats i programmet og prioritere det. Gode mentormøter krever forarbeid og forberedelser.
Selve programmet koster ikke noe mer utover medlemskontingenten, men reisekostnader til møter og eventuelle samlinger er det du som er adept som må dekke.
Ønsker du å delta som mentor, er det viktigste at du er motivert til å prioritere programmet og at du har erfaringer og perspektiver å dele med adepten. Du trenger ikke å ha vært mentor tidligere. Vi tilbyr opplæring og verktøy for å hjelpe deg godt i gang. Vi arrangerer også en åpningssamling for mentorer, samt Econa mentorforum. Her legger vi til rette for kompetansepåfyll, og du får treffe andre mentorer.
Slik søker du
Søknadsprosessen er enkel. Både adept og mentor fyller ut et elektronisk søknadsskjema hvor du beskriver dine karrieremål, hva du ønsker å få ut av et mentorforhold, hva du kan bidra med som mentor, samt litt om din faglige bakgrunn og personlighet. Du må også sende inn CV for å bli vurdert til programmet. Dette hjelper oss med å sette sammen riktig mentorpar.
Søk på mentorprogrammet 2025 som adept
Søk på mentorprogrammet 2025 som mentor
Hvordan matcher vi mentorer og adepter?
Econas fagansvarlige gjør en grundig jobb med å finne den rette mentor-adept-matchen. Vi tar hensyn til både faglige interesser og personlig kjemi, slik at begge parter får mest mulig ut av samarbeidet. Når du blir matchet med en mentor/adept, får du beskjed via e-post, sammen med detaljert informasjon om videre prosess.
Det er et begrenset antall plasser i programmet, og vi kan dessverre ikke garantere plass til alle som søker i inneværende periode. Men vi oppfordrer deg til å søke igjen i neste periode, da det alltid vil komme nye muligheter for å bli med i mentorprogrammet.
Oppstartsmøte
Etter at matchen er gjort, arrangerer dere et oppstartsmøte hvor dere setter rammer for samarbeidet. Dette kan gjøres fysisk eller digitalt, alt etter hva som passer best. Her avklarer dere forventninger, mål for mentorforholdet, og hvordan dere ønsker å jobbe sammen fremover.
Hvordan gjennomføres mentorforholdet?
Mentorprogrammet går over en fastsatt periode på 12 måneder, med regelmessige møter etter avtale. Noen velger månedlige møter, mens andre har hyppigere eller sjeldnere møter – det bestemmer dere sammen. Møtene kan være fysiske, digitale, eller en kombinasjon, avhengig av hva som passer best.
Avslutning og evaluering
Når perioden er over, avslutter dere programmet med et siste møte hvor dere evaluerer hvordan det har gått, og om dere har oppnådd de målene dere satte. Econa sender også ut en evaluering for å forbedre programmet videre.
Kompetansepåfyll for mentorer
Som mentor får du faglig påfyll gjennom Econas mentorforum, hvor du kan utveksle erfaringer med andre mentorer og delta i diskusjoner på tvers av mentorprogrammene. I tillegg tilbyr vi litteratur og verktøy for å styrke din rolle som mentor.
Har du spørsmål?
Ta kontakt med ansvarlig for mentorprogrammet, Fabian Hjelde, på e-post fabian.hjelde@econa.no, så hjelper vi deg med mer informasjon om programmet og søknadsprosessen.